Koeman bespreekt invalbeurt De Jong en roemt Messi

8 februari 2021, 08:28

FC Barcelona boekte zondagavond de zesde competitiezege op rij door Real Betis met 2-3 te verslaan. Het team van trainer Ronald Koeman toonde in Estadio Benito Villamarín andermaal veerkracht door de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. De Nederlandse oefenmeester had dan ook alle reden om tevreden te zijn toen het laatste fluitsignaal klonk.

"Het team verkeert in goede conditie en heeft meer zelfvertrouwen", sprak Koeman na afloop van de wedstrijd ten overstaan van de Spaanse pers. "Qua mentaliteit zetten we stappen. We tonen winnaarsmentaliteit, zelfs als we achter staan. Toen Messi erin kwam, veranderde alles. Het is altijd beter als hij speelt."

Messi kreeg aanvankelijk rust van Koeman, evenals Frenkie de Jong. De in uitstekende vorm verkerende Nederlandse middenvelder kwam al na elf minuten binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerd geraakte Ronald Araújo. De Jong werd niet als middenvelder ingebracht, maar vormde samen met Clément Lenglet het gros van de wedstrijd het hart van de Catalaanse verdediging.

"Je kunt van tevoren bepaalde dingen in je hoofd hebben, maar je moet je altijd aanpassen aan de omstandigheden", doelde Koeman op het vroeg inbrengen van De Jong. De Nederlandse trainer betreurde dat hij zijn landgenoot niet meer rust kon geven. Samuel Umtiti had ook als vervanger van Araújo binnen de lijnen kunnen komen, maar Koeman wilde liever spelen met een centraal duo bestaand uit een links- en rechtspoot.

Koeman zag zijn ploeg de uitwedstrijd op karakter winnen. Door een doelpunt in minuut 87 van Francisco Trincão werd de overwinning veiliggesteld. De invalbeurt van Messi bleek het kantelpunt in de wedstrijd. De Argentijn viel na een klein uur spelen in en maakte twee minuten later de 1-1. "Ik had met hem afgesproken dat hij rust zou krijgen en we hem zouden inzetten als we hem nodig zouden hebben. We stonden met 1-0 achter en binnen een paar minuten veranderde alles. Messi heeft Barça vanavond veel gegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen