"In België vindt men het dom dat Ajax Lang heeft laten gaan"

7 februari 2021, 21:47

Waarschijnlijk had niemand bij Ajax verwacht dat Noa Lang het zo goed zou doen bij Club Brugge, waar de 21-jarige aanvaller vrijwel wekelijks uitblinker is. Het talent heeft in achttien duels liefst elf keer gescoord en zeven assists gegeven. Aad de Mos weet dat de Ajax-huurling mateloos populair is in België.

Club Brugge heeft in de zomer een geweldige zet gedaan met het huren van Lang, ziet De Mos. "In België zijn ze over het algemeen heel blij dat ze eindelijk een creatieve speler hebben. Dat zijn ze daar niet gewend. Er wordt tegen Ajax opgekeken en de Belgen vinden het geweldig dat er een speler uit Amsterdam nu furore maakt bij Club Brugge. De club wil zichzelf zelfs vergelijken met Ajax. Ze konden Lang voor een prikje huren en straks voor een prikje vastleggen. In België vindt men het dan ook dom en onbegrijpelijk van Ajax dat ze Lang hebben laten gaan. Ik las net dat Belgische journalisten een actie op touw zetten om scheidsrechters te verzoeken om Lang te beschermen tegen alle schoppende verdedigers. Hij is een megahype", zegt De Mos tegen De Telegraaf.

De analyticus weet wel waarom Lang zo goed tot zijn recht komt bij Brugge. "De omstandigheden kloppen. Bij Club Brugge is Lang in een warm bad terechtgekomen. Het geraamte van het elftal staat. De ploeg is al twee jaar kampioen van België geworden, al twee jaar in de Champions League actief is en heeft een kern van Nederlandse spelers. Ruud Vormer trekt Lang echt wel aan zijn oor, hoor. Bovendien heeft Club Brugge met Philippe Clement de beste trainer van België in huis. Dat is niet alleen een echte tacticus, maar ook een people manager. Lang is op zijn beurt het laatste schakeltje dat ontbrak. Hij komt in een heel sterk elftal terecht, maar is met zijn creativiteit onomstreden. Niemand speelt zoals hij, dus hij hoeft niet te concurreren. Ideaal voor hem."

Brugge huurt de Nederlander tot de zomer van Ajax. De Belgische koploper heeft een verplichte koopoptie van zes miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen