Definitief: CL-kraker tussen Leipzig en Liverpool in Boedapest

7 februari 2021, 14:09

De UEFA heeft besloten de Champions League-kraker tussen RB Leipzig en Liverpool af te laten werken in Hongarije. De Puskás Aréna in Boedapest is het podium voor de heenwedstrijd in de achtste finale. Dat besluit volgt op de regelgeving van Duitsland, dat geen Engelse vluchten laat komen vanwege de Britse coronavariant.

Leipzig deed een verzoek voor een uitzonderingspoditie voor het duel dat op 16 februari wordt afgewerkt. De Duitse overheid besloot echter geen oogje dicht te knijpen voor Liverpool. Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken liet eerder al weten geen uitzondering te geven voor de Engelse bezoekers, waardoor de UEFA op zoek moest naar een alternatief.

RB Leipzig mocht een voorkeurslocatie uitkiezen in een neutraal land. Het besluit is gevallen op het Hongaarse Boedapest, het geboorteland van keeper Péter Gulácsi en verdediger Willi Orban. Het duel staat in het teken van plaatsing voor de kwartfinales van de Champions League. Daarin neemt Leipzig-aanvaller Justin Kluivert het op tegen landgenoot Georginio Wijnaldum.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen