Van der Venne houdt vertrouwen: "Punten gaan binnenstromen"

7 februari 2021, 13:48

Richard van der Venne blijft vertrouwen houden in zijn ploeg. Ook tegen PEC Zwolle bleef de overwinning uit (1-1), waardoor het nog altijd moet vrezen voor degradatie. RKC bezet momenteel de vijftiende plaats in de Eredivisie en voelt de hete adem van vooral Willem II en ADO Den Haag in de nek.

RKC is na de jaarwisseling de koning van de remises. De ploeg van Fred Grim pakte al vier keer een punt sinds januari. In strijd tegen degradatie schiet het weinig op, daarvoor zijn overwinningen nodig. "Als we zo blijven spelen, stromen de punten vanzelf binnen", zegt Van der Venne tegen het Brabants Dagblad. Komende vrijdag wacht de ontmoeting met hekkensluiter FC Emmen. "Als je die wint, sla je een kleine slag."

Tegen PEC kreeg zijn ploeg met name voor rust veel kansen op de overwinning. "We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien. Helaas gingen we met 1-0 rusten in plaats van 2-0. Dan weet je dat zij de moed erin houden." Ahmed Touba opende de score namens RKC, maar dankzij een fraaie uithaal van Mustafa Saymak kwam er geen winnaar.

RKC heeft een voorsprong van drie punten op nummer zestien Willem II, dat vanwege de sneeuwval nog een wedstrijd voor de boeg heeft. Afgelopen seizoen werd RKC gered door het coronavirus. Als hekkensluiter stevenden de Waalwijkers hard af op degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen