Drenthe terug in Spanje: "Beest komt naar boven"

7 februari 2021, 10:38

Royston Drenthe zorgde enkele weken geleden voor een van de meest besproken transfers van het jaar. Het voormalig wonderkind van Feyenoord en Real Madrid verruilde zijn amateurbestaan bij Kozakken Boys voor Real Murcia, een club die uitkomt op het derde niveau in Spanje. De middenvelder knokte zich daarmee voor de tweede keer terug.

Ook als speler van Baniyas zette hij al een punt achter zijn loopbaan, al op 29-jarige leeftijd. "Ik was toen niet meer gelukkig", blikt hij terug in gesprek met The Guardian. "Maar veel mensen bleven me bellen, vragen of ik terug wilde keren. Toen dacht ik: oké, laten we ervoor gaan. Het beest in mij kwam los en ik keerde terug." Hij tekende bij Sparta en hielp de club aan promotie naar de Eredivisie.

Toen Murcia zich meldde, stond Drenthe direct te trappelen. "Ik ben hier naartoe gekomen omdat ik nog steeds van voetbal houdt. Het maakt me gelukkig." Dat was niet altijd het geval. Spijt heeft hij namelijk ook genoeg. "Ik had bij Everton moeten blijven", blikt hin terug. Ze wilden me minder salaris gaan betalen, daar ben ik niet mee akkoord gegaan. Dat had ik wél moeten doen. Maar slechte beslissingen moet je incasseren als een man."

Drenthe kent een opmerkelijk carrièreverloop. De linkspoot brak door bij Feyenoord en kroonde zich in 2007 tot Europees kampioen met Jong Oranje. Het leverde hem een droomtransfer op naar Real Madrid. Via Hercules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor, Baniyas SC en XerxesDZB belandde Drenthe bij Sparta. De linkspoot besloot zijn muzikale loopbaan voorrang te geven en maakte in de serie Mocro Maffia zijn acteursdebuut. Drenthe werd vorig jaar failliet verklaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen