Henk Veerman verklaart plotselinge doelpuntenregen

7 februari 2021, 08:30   Bijgewerkt: 7 februari 2021, 08:41

Met twaalf treffers behoort Henk Veerman tot een van de uitblinkers in de Eredivisie. De spits van SC Heerenveen brak met zijn doelpunt tegen Vitesse (1-0) zaterdagavond nu al zijn persoonlijke record op de Nederlandse velden. Daar heeft hij zelf wel een verklaring voor.

Veerman overtrof zijn meest productieve jaargang al weken geleden. In zijn beste seizoen in de Eredivisie bleef de teller steken op zes goals. "Dat komt ook doordat ik nooit een heel seizoen basisspeler ben geweest", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Dit seizoen stond hij 21 wedstrijden aan de aftrap. In zijn vorige seizoen kreeg hij slechts elf keer de voorkeur.

De topscorerstitel is echter ver uit zicht, want VVV-revelatie Georgios Giakoumakis staat al op 21 goals. "Dan moet ik nog flink aanpoten. Niemand had verwacht dat hij er 21 zou maken. Ik ben zelf heel tevreden met mijn twaalf goals. Hoeveel er dat kunnen worden, weet ik niet." Daarvoor kijkt hij vooral naar zijn ploeggenoten. "Ik kan het niet alleen, ik heb die jongens om me heen nodig. Als de jongens mij op de juiste manier blijven aanspelen dan hoop ik er nog een aantal te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen