Bankzitter Luuk de Jong ziet Sevilla ruim winnen van Getafe

6 februari 2021, 22:50   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 22:58

Sevilla heeft zaterdagavond drie belangrijke punten gepakt in de jacht op koploper Atlético Madrid. De ploeg van trainer Julen Lopetegui had in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán moeite met middenmoter Getafe. Na een rode kaart voor de bezoekers pakte de gastheer toch drie belangrijke punten: 3-0.

Lopetegui had in eigen stadion geen basisplaatsen voor Luuk de Jong en Karim Rekik. De spits bleef zelfs negentig minuten op de bank, terwijl de verdediger een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam. Nemanja Gudelj verscheen wel aan de aftrap, maar hij werd halverwege met een gele kaart op zak door zijn coach naar de kant gehaald.

In de eerste helft dacht Sevilla op voorsprong te komen via Lucas Ocampos. Zijn treffer werd echter na inmenging van de VAR afgekeurd vanwege hands. Na de thee was er opnieuw een hoofdrol voor Ocampos en de VAR. Een snoeiharde overtreding van Djené Dakonam op Ocampos werd met rood bestraft. De middenvelder van Sevilla moest per brancard het veld verlaten.

Met een man meer kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en invaller Munir El Haddadi brak na ruim een uur spelen de ban. Hij schoof de bal na een fraaie pass van Joan Jordan in het doel van Getafe. Daar bleef het niet bij voor Sevilla, dat in de slotfase uitliep naar een ruime overwinning. Alejandro Gómez knalde met links geweldig raak en Youssef En-Nesyri pikte daarna ook nog zijn doelpuntje mee.