Memphis passeert Benzema: "Hij is een inspiratiebron voor mij"

6 februari 2021, 22:25   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 22:31

Memphis Depay maakte zaterdagavond zijn 66e en 67e doelpunt in het shirt van Olympique Lyon. De international was tegen Strasbourg na vier wedstrijden zonder treffers weer eens belangrijk voor de titelkandidaat. Dankzij zijn dubbelslag is Memphis niemand minder dan Karim Benzema gepasseerd op de lijst van all time topscorer van Lyon.

"Ik ben erg blij met deze twee doelpunten, maar de overwinning is veel belangrijker", vertelde Memphis na de gewonnen wedstrijd op de persconferentie. "Benzema is een inspiratiebron voor mij. Het is een enorme eer om het op de topscorerslijst te passeren. Ik probeer mezelf altijd te blijven verbeteren en wil nog belangrijker worden voor het team."

Trainer Rudi Garcia was lovend over zijn aanvoerder, die dit seizoen al op dertien doelpunten staat in de Ligue 1. Alleen Kylian Mbappé (vijftien treffers) heeft vooralsnog vaker het net gevonden. "Memphis is echt een geweldige speler. Ik hoop dat hij fit blijft zodat wij tot het einde van dit seizoen goed kunnen presteren", aldus de coach van de huidige koploper van Frankrijk.

Lees ook: Trefzekere Memphis heeft groot aandeel in eenvoudige zege Lyon

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen