Schmidt leeft mee met Onana: "Het is geen voordeel voor ons"

6 februari 2021, 21:02

Roger Schmidt heeft te doen met Andre Onana, die vanwege het overtreden van de dopingregels twaalf maanden is geschorst. De Duitse oefenmeester van PSV vindt dat de doelman van Ajax veel te zwaar is gestraft door de UEFA.

Schmidt gaf vrijdag, toen het nieuws net bekend was, een eerste reactie op de schorsing van Onana en ging zaterdag na afloop van de 3-0 zege tegen FC Twente opnieuw in op de kwestie. "Het is natuurlijk jammer dat Onana geschorst is. Op dit soort momenten heb ik altijd een beetje medelijden met de speler", begon hij voor de camera van ESPN.

De Duitse trainer denkt niet dat Onana bewust de regels heeft overtreden. "De regel om een speler voor een jaar te schorsen vanwege een medicijn is veel te streng. Maar dat is al jaren het geval. Naar mijn mening zijn er zo weinig dopinggevallen in het voetbal. We hebben veel regels en testen. Die energie kunnen we beter ergens anders in steken, dus ik ben niet blij met deze beslissing."

De schorsing van Onana betekent dat Ajax verzwakt is, maar Schmidt denkt daar het zijne van. "Het is geen voordeel voor ons, want ze hebben meer goede keepers in hun selectie. Ik leef met hem mee", besloot hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen