Ronaldo gidst Juventus naar zakelijke zege in kraker

6 februari 2021, 20:07

Juventus heeft zaterdagavond het gat met koploper Inter teruggebracht tot vijf punten. Met Matthijs de Ligt als invaller won de regerend kampioen van Italië de kraker tegen AS Roma. Zonder zich overmatig in te spannen boekte Juventus een 2-0 zege. Cristiano Ronaldo leidde de overwinning in.

De gisteren 36 jaar geworden Ronaldo had dertien minuten nodig om de score te openen in een leeg Allianz Stadium. De Portugese ster kreeg de bal net buiten het strafschopgebied, bedacht zich geen seconde en plaatste het leder met zijn linker in de verre hoek. Even later scoorde hij ook bijna zijn tweede van de avond, ware het niet dat de bal via de onderkant van de lat weer het veld in stuiterde. Bij de scheidsrechter wilde Ronaldo checken of de bal écht niet de lijn had gepasseerd.

Een spektakelstuk maakten de Italiaanse grootmachten er niet van. AS Roma, met Rick Karsdorp in de basis, bood aardig partij, maar werd zelden echt gevaarlijk. Juventus creëerde eveneens weinige grote kansen, maar kwam twintig minuten voor tijd wel op een 2-0 voorsprong. In een poging Ronaldo af te stoppen gleed Roger Ibañez een voorzet van Dejan Kulusevski in het eigen doel.

AS Roma bleek niet bij machte nog wat aan de achterstand te doen. Dat veranderde ook niet toen De Ligt een paar minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. Hij kreeg rust, terwijl Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci het gros van de wedstrijd het centrum vormden.