PSV boekt moeiteloze en ruime thuiszege op zwak FC Twente

6 februari 2021, 18:22   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 18:37

PSV heeft zaterdagavond mede dankzij twee doelpunten van Donyell Malen een probleemloze zege geboekt op FC Twente: 3-0. De Eindhovenaren zaten voor rust al op rozen (2-0) en Twente kon het de thuisploeg ook na de theepauze niet meer lastig maken. De gasten eindigden het duel met tien man; Luka Ilic kreeg direct rood na een stevige charge op Eran Zahavi.

PSV drong FC Twente in het begin terug op de eigen helft. De Eindhovenaren losten meerdere schoten, maar keer op keer werden die geblokt. Na een kwartier spelen, werd Drommel voor het eerst echt aan het werk gezet. Een schot van Mohammed Ihattaren, die weer in de basis startte bij PSV, leidde tot een niet al te lastige vangbal voor de sluitpost van FC Twente.

Na ruim een half uur viel de openingstreffer. De bedrijvige Eran Zahavi schoot op doel, waarna de bal via Drommel voor de voeten van de inlopende Malen kwam: 1-0. Uit een scrimmage was diezelfde Zahavi niet veel later dicht bij de 2-0, maar diens schot werd geblokt. Toch kwam die verdubbeling van de voorsprong er voor rust nog. Na een mooie steekpass van Malen bediende Dumfries spits Zahavi: 2-0.

PSV ging na rust ogenblikkelijk door waar het voor de theepauze gebleven was. Twente werd teruggedrongen en de Eindhovenaren zochten naar gaatjes in de defensie van de gasten. Dat gebeurde al snel met succes: Malen dribbelde in de zestien Ramiz Zerrouki voorbij en schoot hard en fraai raak: 3-0. Daarmee ontnam hij het duel van de spanning die er nog in kleine mate was.

Malen had niet veel later zijn derde op de schoen, maar Joël Drommel redde van dichtbij knap op het schot van de aanvaller. Dat bleek tien minuten later het laatste gevaar van het duel. Het tegenvallende FC Twente, waar Max Bruns vlak voor tijd inviel en zijn debuut maakte, wacht al sinds 9 januari op een zege en scoorde nu al vierenhalf duel niet meer. PSV herstelde zich juist van de nederlaag tegen Feyenoord en blijft in het spoor van Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*:

PSV: Yvon Mvogo 7; Philipp Max 7, Olivier Boscagli 6,5, Jordan Teze 7, Denzel Dumfries 7 (80. Timo Baumgartl -); Ibrahim Sangaré  6,5 (80. Erick Gutiérrez -), Pablo Rosario 6,5; Mauro Junior 6 (75. Marco van Ginkel -), Mohammed Ihattaren 7 (75. Ryan Thomas -); Eran Zahavi 7,5, Donyell Malen 7,5 (86. Yorbe Vertessen -).

FC Twente: Joël Drommel 6; Tyronne Ebuehi 6 (86. Nathan Markelo -), Dario Dumic 5,5, Julio Plegezuelo 5,5 (86. Max Bruns -), Kik Pierie 6,5; Ramiz Zerrouki 5, Luka Ilic 4,5, Jesse Bosch 5; Luciano Narsingh 6 (66. Daan Rots 5,5), Danilo 5,5 (79. Casper Staring -), Queensy Menig 5,5 (66. Thijs van Leeuwen 6)

Man of the match: Donyell Malen

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen