Moraal Emmen niet gebroken: "Toen was het niets, dood katoen"

6 februari 2021, 18:41

Het wordt voor FC Emmen steeds moeilijker om zich te handhaven in de Eredivisie. De hekkensluiter streed zaterdag tegen AZ voor wat het waard was en speelde niet onverdienstelijk, maar stond na het laatste fluitsignaal weer met lege handen. Dick Lukkien baalt stevig van de nederlaag, maar houdt de moed erin.

"We hadden vandaag minimaal een punt verdiend", vertelt Lukkien na afloop van de 0-1 nederlaag voor de camera van ESPN. "Ik kan mijn jongens niets verwijten. Zij hebben alles gegeven. Ik vind dat we een prima eerste helft hebben gespeeld. In de tweede helft stond het ook goed, maar kwamen we er niet meer uit. We bleven volledig in de wedstrijd tot de zeventigste minuut, dat is eeuwig zonde."

Het moraal van zijn spelers is niet gebroken, zo laat Lukkien weten. "We zitten in een situatie waarin we iedere keer tikken krijgen en weinig punten halen, maar ik zie toch spirit in mijn ploeg. We geven niet op, blijven voetballen en dat doen we bij vlagen best aardig. Dat geeft hoop. Maar als je iedere keer met lege handen staat, is dat om gek van te worden."

Het dieptepunt heeft FC Emmen al bereikt. "We raakten de bodem in Almelo tegen Heracles. Daar vond ik het helemaal niets, dood katoen. Nu zie ik al weken een stijgende lijn, ook in de trainingen. We maken het onszelf niet gemakkelijk. We hebben nog maar zes punten en er zijn nog maar dertien wedstrijden te spelen, dus we moeten heel snel punten gaan halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen