Weghorst staat naast Haaland, Bosz spoelt bekerkater weg

6 februari 2021, 17:24

VfL Wolfsburg blijft uitstekend presteren in de Bundesliga. Dankzij een scorende Wout Weghorst boekten Die Wölfe zaterdag tegen FC Augsburg de vierde competitiezege op rij. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz herstelde zich van de midweekse bekerblamage door VfB Stuttgart te verslaan, terwijl Borussia Dortmund tegen SC Freiburg alweer zijn achtste nederlaag van het seizoen leed.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0-2

Het zou zomaar kunnen dat VfL Wolfsburg volgend seizoen uitkomt in de Champions League. De ploeg van trainer Oliver Glasner handhaafde zich zaterdag op de derde positie door op overtuigende wijze te winnen van FC Augsburg. Met alweer zijn veertiende doelpunt van het Bundesliga-seizoen leidde Weghorst de uitzege in. De Nederlandse spits liet met een prachtige stift de doelman van FC Augsburg kanssloos.

Wolfsburg maakte het karwei in de tweede helft af. De bezoekers scoorden nog drie keer, maar twee keer stak de VAR er een stokje voor. De doelpunten van Baku Mania en Maximilian Arnold werden afgekeurd, maar de treffer van Ridle Baku telde wel.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 5-2

Met Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah in de basis nam Bayer Leverkusen revanche op de blamage in de DFB-Pokal. Die Werkself werden midweeks door het nietige Rot-Weiss Essen uit het bekertoernooi gekegeld, maar met VfB Stuttgart had Leverkusen zaterdag een stuk minder moeite. De manschappen van Bosz scoorden bovendien voor het eerst sinds de jaarwisseling weer eens vaker dan twee keer in een wedstrijd.

Een dubbelslag van Kerem Derimbay leidde een doelpuntrijke 5-2 overwinning in. Sasa Kalajdzic bracht vlak na rust namens de bezoekers de spanning in de wedstrijd terug, maar via Leon Bailey en toptalent Florian Wirtz liep de thuisploeg vervolgens uit naar 4-1. Met Jeremie Frimpong als invaller binnen de lijnen incasseerde Leverkusen nog een tweede tegentreffer, maar de zege kwam geen moment meer in gevaar. Via Demarai Gray liep de thuisploeg in de slotfase zelfs uit naar 5-2.

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2-1

Het ontslag van Lucien Favre heeft bij Borussia Dortmund vooralsnog niet het gewenste schokeffect teweeg gebracht. Tegen SC Freiburg leed de Duitse grootmacht alweer de vierde nederlaag sinds het vertrek van de Zwitserse oefenmeester. Doelpunten van Woo-yeong Jeong en Jonathan Schmid deden Dortmund de das om. De zestienjarige Youssoufa Moukoko scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker bleef uit.

Overige uitslagen

Schalke 04 - RB Leipzig 0-3

FSV Mainz 05 - Union Berlin 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen