De Graafschap houdt met vijfde zege op rij druk op toptwee

6 februari 2021, 16:48

De Graafschap heeft zaterdagmiddag de vijfde opeenvolgende zege in de Eerste Divisie geboekt. Op bezoek bij FC Den Bosch boekte het team van trainer Mike Snoei een moeizame 2-3 overwinning. Door de zege staat De Graafschap in punten gelijk met nummer twee Almere City, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Na de verloren topper tegen Almere City (1-0) vlak na de jaarwisseling werden achtereenvolgens Telstar (2-0), Roda JC (1-3), FC Volendam (1-4) en TOP Oss (2-1) door De Graafschap aan de zegekar gebonden. Daarmee hielden de Superboeren maximaal druk op zowel nummer twee Almere City als koploper SC Cambuur.

In De Vliert voerde De Graafschap zaterdag de druk op de concurrentie verder op door ook het FC Den Bosch van nieuwe trainer Jack de Gier te verslaan. De club uit Doetinchem begon voortvarend aan de wedstrijd door een vroeg doelpunt van Jasper van Heertum. Even daarvoor had Romano Postema aan de andere kant de lat geraakt. De door FC Groningen verhuurde aanvaller was bij zijn tweede poging wel trefzeker. Nog geen vier minuten na het openingsdoelpunt trok hij de stand gelijk.

Op slag van rust kwam De Graafschap opnieuw op voorsprong, ditmaal via Ted van de Pavert. Julian Lelieveld verdubbelde halverwege de tweede helft de marge en daarmee leek de buit binnen voor De Graafschap, maar via opnieuw Postema kwam FC Den Bosch twintig minuten voor tijd terug tot 2-3. De Graafschap hield de minimale voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal en staat daardoor na 23 wedstrijden op vijftig punten. Dat zijn er evenveel als Almere City en drie minder dan Cambuur. Aan het einde van het seizoen promoveert zowel de nummer een als twee direct naar de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen