Arsenal komt vroege voorsprong Villa niet te boven

6 februari 2021, 15:34

De goede vorm van Arsenal lijkt nu echt ten einde. Vorige week kwam er al een einde aan een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden op rij, vandaag wist het de derde achtereenvolgende wedstrijd niet te winnen. Een vroege openingstreffer van Aston Villa zou uiteindelijk beslissend zijn.

Eén minuut en vijftien seconden was de wedstrijd bezig toen Ollie Watkins al de eerste en uiteindelijk ook enige treffer binnen schoot. Bertrand Traoré omspeelde zijn man en bereikte Watkins vanaf rechts, waarna doelman Mathew Ryan - daarover later meer - zich op de inzet van de spits verkeek. Een vroege achterstand die Arsenal uiteindelijk niet meer te boven zou komen. Het ging op zoek naar de gelijkmaker, maar creëerde te weinig om daar aanspraak op te maken.

Dat het niet erger werd voor The Gunners was niet in de laatste plaats te danken aan Mathew Ryan. De deze winter van Brighton & Hove Albian gehuurde doelman stond in de basis wegens de schorsing van Bernd Leno. De Australiër kreeg de voorkeur boven Runar Alex Runarsson. Dat betaalde hij uit. Op die eerste bal na werd hij niet meer gepasseerd en hij kwam tot liefst zeven reddingen. Het leverde Arsenal niks op, behalve de wetenschap dat het een goede back-up voor onder de lat in huis heeft. 

Door de zege loopt Aston Villa verder weg bij Arsenal. Het klimt naar plek acht met 35 punten, vier meer dan de verslagen tegenstander, die op plek tien blijft staan. Na een dramatische seizoensstart leken The Gunners de weg omhoog weer te hebben gevonden met een reeks van liefst zeven ongeslagen wedstrijden op rij. Die reeks blijkt echter weinig meer waard na de nederlagen tegen Wolverhampton Wanderers (2-1) en nu ook Aston Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen