Huiberts: "Bij de top vier eindigen blijft de doelstelling"

Huiberts: "Bij de top vier eindigen blijft de doelstelling"

6 februari 2021 – AZ kende - net als veel clubs - als gevolg van de coronapandemie een relatief rustige transferwindow. Ferdy Druijf (KV Mechelen) en Thijs Oosting (RKC Waalwijk) werden verhuurd, maar daarmee hielden de transferactiviteiten wel op. De grootste veranderingen vonden dit seizoen dan ook niet plaats in de spelersgroep, maar in de technische staf. 

Zo werd ook assistent-trainer Marino Pusic op non-actief gesteld nadat hij was benaderd door Feyenoord, wat eerder al gebeurde met hoofdtrainer Arne Slot. Assistent Pascal Jansen kreeg toen de kans om hem op te volgen. "Zoiets heeft altijd invloed natuurlijk", was technisch directeur Max Huiberts duidelijk tegenover NH Sport. "Je assistent wordt hoofdtrainer. Die is niet eerder eindverantwoordelijke geweest. Ik moet zeggen dat Pascal dat heel snel voor elkaar heeft gekregen, heel snel de sfeer heeft hersteld in de groep."

Huiberts ging ook in op talenten Myron Boadu en Calvin Stengs, die dit seizoen veel bekritiseerd werden. "Natuurlijk doet dat wat met jonge jongens. Dat is niet zo raar en ook inherent aan de periode waarin we leven. Er zijn zoveel meningen. Ik zou zeggen: open je telefoon een tijdje niet, dan hoef je jezelf ook niet te pijnigen. Maar het zijn vrij stabiele karakters - niet alleen Calvin en Myron, ook de rest. Ze weten heel goed waar ze invloed op hebben. Ik denk dat dit snel goed gaat komen, geen enkele twijfel. Ik heb heel veel vertrouwen in deze jongens."

Hoewel het nog niet het seizoen is waar AZ vooraf op had gehoopt, ziet Huiberts nog altijd mogelijkheden. "We weten inmiddels dat de afstand tot de bovenste plek heel groot is, maar het zal niks veranderen aan onze doelstelling. Dat is gewoon bij de top vier eindigen en Europees halen. We staan nu vijfde met één punt achterstand op de top vier. De weg naar plek drie en twee is ook niet onoverkomelijk. Er is echt nog genoeg om voor te spelen."

gerelateerd