Jansen weer met zelfde elf; twee debutanten bij Emmen

6 februari 2021, 12:56   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 13:15

Ook de nederlagen tegen FC Utrecht en Ajax zijn voor AZ-trainer Pascal Jansen geen reden om zijn basiself te wijzigen. Tegen hekkensluiter FC Emmen speelt hij opnieuw met dezelfde opstelling die al sinds de wedstrijd tegen PSV ongewijzigd is. Dani de Wit, Jonas Svensson en Ron Vlaar ontbreken nog altijd wegens blessures.

In de spits rekent Jansen weer op Myron Boadu, die ontketend leek tegen Feyenoord, maar zijn ploeg in de wedstrijden die volgden niet aan doelpunten kon helpen. Hij wordt voorin vergezeld door Albert Gudmundsson, Jesper Karlsson en Calvin Stengs. Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø staan lager op het middenveld en met Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en Owen Wijndal blijft ook de gebruikelijke achterhoede intact. 

Interessanter is daarom de opstelling van FC Emmen. Daar kiest Dick Lukkien ervoor om twee afgelopen maandag aangetrokken spelers direct aan de aftrap te laten staan. Het gaat om doelman Michael Verrips en spits Paul Gladon. Verrips vervangt daarmee Dennis Telgenkamp, die vaak geen goede indruk maakte onder de lat van Emmen. De transfervrij van Willem II overgekomen Gladon komt in de spits te staan, waardoor Michael de Leeuw iets naar achteren schuift. 

Opstelling FC Emmen: Verrips; Van Rhijn, Araujo, Bakker, Cavlan; Ben Moussa, Vlak, Peña, De Leeuw, Frei; Gladon

Opstelling AZ: Bizot; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Koopmeiners, Midtsjø, Stengs; Gudmundsson, Boadu, Karlsson

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen