Slot wilde verlengen bij AZ: "Moest lang wachten op voorstel"

5 februari 2021, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst na zijn veelbesproken ontslag doet Arne Slot zijn uitgebreide verhaal. De coach gaat volgend jaar aan de slag bij Feyenoord, iets wat niet had gehoeven als de Alkmaarders doortastender waren geweest. Het leidde tot een oorlog tussen Feyenoord en AZ.

Slot was aanvankelijk van plan zijn avontuur bij AZ te verlengen. "Na het succesvolle seizoen dat vanwege corona werd afgebroken, stond ik er voor open om mijn contract open te breken en voor meerdere jaren te verlengen, maar dat signaal werd lange tijd in de wind geslagen", zegt hij in een exclusief interview met De Telegraaf. "Ik heb daarnaast aangegeven dat het voor mij onwenselijk was om het nieuwe seizoen met een aflopend contract in te gaan. Maar ik heb lang moeten wachten op een concreet voorstel van AZ."

Het motiveerde hem een gesprek aan te gaan met Feyenoord, de club die wél doortastend was. Dat hij AZ daar niet over inlichtte, roept geen spijtgevoelens bij hem op. "Omdat mijn contract afliep, was er hooguit een morele verplichting de club in te lichten. Maar toen ik aangaf mijn contract niet te willen verlengen, heb ik met de directie afgesproken dit voorlopig stil te houden om onrust en mogelijk mindere prestaties te voorkomen. Dus op het moment dat Feyenoord écht doorpakte, maakte ik dezelfde afweging. Ik hecht er waarde aan te zeggen dat ik nooit heb gelogen. Op het moment dat me de vraag werd gesteld of ik met Feyenoord in gesprek was, heb ik direct 'ja' geantwoord en dertig seconden later stond ik buiten."

Slot geeft aan niet te begrijpen dat AZ hem direct de laan uitstuurde. Dat deden de Alkmaarders ook met Marino Pusic, nadat bekend werd dat ook hij na dit seizoen naar Feyenoord vertrekt. AZ was woedend, omdat het zichzelf tot de topclubs schaart. Praten met de directe concurrentie wordt daarom in het AFAS Stadion niet gewaardeerd. Slot werd opgevolgd door Pascal Jansen.

Lees hier het uitgebreide interview met Arne Slot!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen