Letsch lacht om winterpaniek: "Iedereen is opgewonden"

5 februari 2021, 16:20

Thomas Letsch kijkt met plezier naar de paniek bij de KNVB, nu er dit weekend flink wat winterweer wordt verwacht. Het KNMI voorspelt sneeuwpakken van wel een halve meter dik, waardoor de bond besloot enkele duels te vervroegen. De coach van Vitesse volgde het nieuws met bovengemiddelde interesse.

In geboorteland Duitsland en later werkland Oostenrijk kreeg hij ieder jaar een fikse winter voor de kiezen. "Daar valt het elk jaar", constateerde hij in gesprek met De Gelderlander. "Hier is iedereen volledig opgewonden, omdat er sneeuw komt. Voor voetbal geldt voor mij de stelregel dat de wedstrijd moet plaatsvinden onder goede omstandigheden. Het moet geen toevalsvoetbal worden."

Lees ook: Advocaat hekelt KNVB en wil dat Feyenoord afgelast wordt

Het KNMI verwacht temperaturen tot elf graden onder de nul. "Het is duidelijk dat Nederlanders dit weer niet gewend zijn. Dan worden ze opgewonden. Dat is grappig om te zien." De wedstrijd tegen sc Heerenveen werd daarom verplaatst naar 16.30 uur. "We gaan eerder voetballen. Prima. Ik heb tot dusver geleerd dat het op Papendal altijd regent en waait. Nu kijk ik er naar uit om in de sneeuw te lopen. Mooi. Er is geen regen. Ik hoop ook geen wind."

Voor Vitesse is het zaak de rug te rechten na een teleurstellende week. Vorige week woensdag ging het met 4-1 onderuit op bezoek bij VVV-Venlo, waarop een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger RKC volgde. Daardoor is de achterstand op koploper Ajax opgelopen tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen