Van der Sar na 'triest nieuws' over Onana: "Je wereld stort in"

5 februari 2021, 14:34

Niet alleen voor Andre Onana, maar voor alles en iedereen bij Ajax is de schorsing van een jaar als een mokerslag aangekomen. Directeur Edwin van der Sar leeft mee met de doelman en stelt dat Ajax helemaal gelooft in het feit dat de keeper niet bewust in de voet is gegaan.

Onana kwam zelf vrijdagmiddag met een statement waarin hij aangaf dat hij per ongeluk een pil uit het medicijndoosje van zijn vrouw had gepakt. Via de clubkanalen laat Van der Sar weten dat de club meeleeft met Onana. "We zijn natuurlijk enorm teleurgesteld. We wisten het al een tijdje en hebben overlegd met hem en onze juristen. Het is een enorme klap, met name voor hem maar ook voor de hele club en de fans want hij is mateloos populair. En een extreem goede keeper."

In oktober ging het mis, reconstureert Van der Sar. "Het gebeurde op een out of competition-controle op de Toekomst en dus niet op een wedstrijddag. Ze kwamen langs op het trainingscomplex. Die ochtend voelde hij zich niet zo lekker en dus had hij een pilletje genomen voor hoofdpijn. Die kwam uit de verkeerde strip van het medicijnkastje. Zijn vrouw gebruikte het medicijn bij haar zwangerschap. Zij hield vocht vast na de zwangerschap en dat heeft hij per ongeluk gepakt. De twee namen van de medicijnen lijken heel erg op elkaar. Daar zat de fout in." Hij had dus ook niet meteen door dat hij fout zat.

Ajax kondigde al aan in beroep te gaan tegen de straf. Van der Sar geeft aan dat hij de strafmaat 'extreem hoog', vindt. "Andre is onze nummer één keeper en en Kameroens international. Hij staat heel goed aangeschreven. Hij is explosief, is snel, is krachtig. Een teamsporter heeft het niet nodig en hij zeker niet. Op die manier geloven wij niet dat dit bewust is, absoluut niet."

Dat het voor Onana een klap is, is duidelijk volgens Van der Sar. "Hij heeft ook in een rollercoaster gezeten. Als je dat hoort, dan stort je wereld natuurlijk in. We hebben geprobeerd hem in een klein groepje zoveel mogelijk te steunen. Het is gelukt om dit bij een klein groepje te houden. Hij heeft daar goed mee kunnen dealen tijdens wedstrijden en trainingen, maar uiteindelijk kwam dit trieste nieuws gisteravond."

Lees ookOnana mag komende twaalf maanden ook niet trainen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen