Onana mag komende twaalf maanden ook niet trainen

5 februari 2021, 14:18   Bijgewerkt: 5 februari 2021, 20:48

De schorsing voor het overtreden van de dopingregels heeft vergaande gevolgen voor Andre Onana. Niet alleen mag de 24-jarige doelman van Ajax het komende jaar geen wedstrijden spelen, ook is hij twaalf maanden niet welkom op het trainingsveld. Dat maakt algemeen directeur Edwin van der Sar bekend.

In een interview met het televisiekanaal vertelt Van der Sar dat Ajax het niet eens is met de strafmaat. "Met Andre zullen we daarin de volgende stappen nemen. We hebben dit gisteravond te horen gekregen en de schorsing gaat per direct in. Vanaf vandaag mag hij geen wedstrijden meer spelen en ook niet meer trainen", aldus de algemeen directeur.

Lees ookWat is furosemide en waarom is het verboden in de voetballerij?

"Als we de complete tekst van de UEFA hebben, zullen we naar het CAS stappen. We hopen de tekst zo snel mogelijk te krijgen en hebben dan 21 dagen om te protesteren en bij het CAS beroep aan te tekenen", vervolgt Van der Sar, die benadrukt dat Onana niet bewust de de regels heeft overtreden. "Dat zullen we bij het CAS goed moeten uitleggen, wat we bij de UEFA de afgelopen weken hebben gedaan. Dat zullen we nog een keer moeten doen."

Lees ook: Onana reageert op schorsing: 'Zie de straf als buitenproportioneel'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen