Piqué uit opnieuw kritiek richting Spaanse arbitrage

5 februari 2021, 10:54

Gerard Piqué kan het niet laten en heeft opnieuw kritiek geuit op het Spaanse scheidsrechterskorps. In de ogen van de verdediger van FC Barcelona wordt er op het veld vaak de kant gekozen van aartsrivaal Real Madrid. Zijn relaas volgde na een uitspraak van voormalig scheidsrechter Eduardo Iturralde González.

De Spanjaard gaf namelijk tegenover het Spaanse radionetwerk Cadena SER aan dat de meerderheid van de scheidsrechters fan is van Real Madrid. Iturralde kwam met cijfers op de proppen toen hem gevraagd werd naar de verhouding tussen de voorkeur voor FC Barcelona en Real Madrid onder scheidsrechters: "90 procent tegen 10 procent."

Piqué had inmiddels ook lucht gekregen van die uitspraak en reageerde in gesprek met het YouTube-kanaal Post United. "Laatst zei een voormalige scheidsrechter dat 85 procent van de scheidsrechters voorstander is van Real Madrid. Hoe gaan ze niet fluiten ten gunste van Real Madrid?", aldus de ervaren verdediger.

Piqué vreest er zelfs voor dat de clubvoorkeur in het systeem van de scheidsrechter zit. "Hoe gaan ze beslissingen niet meer naar de ene kant laten uitvallen, als het ook onbewust gaat?", vraagt hij zich hardop af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen