Rigo keert terug bij Jong PSV: "Wordt tijd dat hij gaat leveren"

Rigo keert terug bij Jong PSV: "Wordt tijd dat hij gaat leveren"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 februari 2021 – De verwachtingen rondom Dante Rigo waren hooggespannen, maar de controlerende middenvelder heeft die nog niet kunnen inlossen. De 22-jarige middenvelder werd verhuurd aan ADO Den Haag maar keerde terug naar PSV omdat hij niet meer aan de bak kwam. Vorig seizoen was zijn verhuurperiode aan Sparta ook al geen doorslaand succes. Aad de Mos beseft dat zijn loopbaan op een kruispunt is gekomen.

De analyticus had altijd een hoge pet op van Rigo, maar ziet dat hij het moeilijk heeft. "Ik vond het twee jaar geleden heel goed dat hij vorig jaar naar Sparta ging", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Daar kwam hij pas na de winter goed door en maakte hij op mij een goede indruk. Aan de bal is het een speler die echt veel in huis heeft."

Dat hij naar ADO ging, was dus ook zo vreemd nog niet. "Het was prima dat hij nóg een keer verhuurd werd, want op zijn leeftijd moet je spelen. Maar ADO had meestal de bal niet en er was disbalans in het elftal. Daardoor kon Rigo nooit in zijn sterkte komen. Deze winter is er een vrachtwagen met nieuwe spelers gehaald en kwam hij helemaal niet meer aan bod."

De Mos ziet het voor de Belg mogelijk als probleem dat hij te beleefd is. "Misschien is hij onvoldoende schoffie om te bikkelen", zegt De Mos."Maar het hoeft nog niet voorbij te zijn. Het kan zijn dat hij een laatbloeier is, maar dan wordt het wel tijd dat hij gaat leveren. In Nederland wordt er al behoorlijk wat van je verwacht als je 21 of 22 bent. Het is een van de vele spelers waarvan we dachten dat hij de top zou halen, maar het is er nog niet uitgekomen. Qua techniek heeft hij het in zich, maar ook de handelingssnelheid is niet mee omhoog gegaan."

Rigo zal zich weer moeten laten zien bij Jong PSV, dat vrijdagavond tegen Roda JC speelt.

gerelateerd