Ajax lijkt naast talentvolle Brenner te gaan grijpen

Ajax lijkt naast talentvolle Brenner te gaan grijpen

5 februari 2021 – Het heeft er alle schijn van dat Ajax de strijd om Brenner niet gaat winnen. De talentvolle Braziliaanse aanvaller van Sao Paulo was in beeld bij de Amsterdammers en leek enkele weken geleden zelfs dicht bij een akkoord, maar staat nu op het punt om bij FC Cincinnati te tekenen.Volgens diverse Amerikaanse media heeft die club, waar Jaap Stam trainer is, een akkoord bereikt met Sao Paulo over de transfer van Brenner. Het zou gaan om een transfersom van elf miljoen euro, die met bonussen verder kan oplopen. De kans is groot dat de 21-jarige aanvaller vrijdag al gepresenteerd zal worden in de Verenigde Staten.

Brenner geldt als een van de uitblinkers van de Braziliaanse competitie. In 21 duels was hij afgelopen seizoen elf keer trefzeker en gaf hij drie assists. De 1,75 meter lange aanvaller had een contract tot de winter van 2022 bij Sao Paulo. Hoewel hij van origine een centrumaanvaller is, kan hij ook achter de spits of op de vleugels spelen.

Ajax was lange tijd in de race om Brenner en leek een goede kans te maken om de Braziliaan binnen te halen. Onlangs werd bekend dat hij zijn zaakwaarnemer Fernando Garcia heeft ingeruild voor Giuliano Bertolucci. Mogelijk heeft dat voor een ommekeer gezorgd. Eind december werden de geruchten over een Ajax-transfer steeds heviger, er waren zelfs Braziliaanse media die al repten over een akkoord. Ajax had naar verluidt tien miljoen euro over voor voor de aanvaller, die voor vier jaar kon tekenen in Amsterdam. Die plannen kunnen inmiddels dus overboord gegooid worden door Ajax.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021