Mourinho laat Bale niet spelen: "Hij doet zijn best"

5 februari 2021, 08:09

De situatie van Gareth Bale bij Tottenham Hotspur wordt er niet rooskleuriger op. De buitenspeler heeft de verwachtingen na zijn komst van Real Madrid nog niet kunnen inlossen en werd donderdag ook geen speeltijd gegund tegen Chelsea (0-1 verlies). José Mourinho gaf na afloop een weinig hoopvol antwoord voor de routinier.

Veelzeggend, zeker omdat onder meer Harry Kane door een blessure niet inzetbaar was. Na afloop werd Mourinho uiteraard gevraagd naar de situatie van Bale, die wel warmliep maar niet mocht invallen. "Ik doe mijn best, hij doet zijn best, iedereen doet zijn best", klonk zijn veelzeggende antwoord in Engelse media. Bij Tottenham werd Erik Lamela en Lucas Moura als invallers wel speeltijd gegund tegen Chelsea.

Tottenham had het moeilijk zonder Kane, zo zag Mourinho ook. Zijn vervanger Vinicius maakte weinig indruk. "Ik wil niet over Harry praten omdat hij niet kon spelen, maar zijn afwezigheid doet wel iets met de spelers. We hebben geprobeerd om Vinicius nu te gebruiken met een spits naast hem en daarna speelde hij als targetman. We hebben geprobeerd om een oplossing te zoeken."

Mourinho verloor met zijn ploeg voor de tweede keer op rij. Tottenham staat nu achtste. "Het is niet makkelijk om samen te blijven als het moeilijk is met resultaten, tegenslagen en blessures. Het is belangrijk dat we het samen blijven doen en dat zag ik in de tweede helft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen