Barça wacht mogelijk opnieuw duels met 'angstgegner' Athletic

Barça wacht mogelijk opnieuw duels met 'angstgegner' Athletic

4 februari 2021 – FC Barcelona speelde in de laatste maand al driemaal tegen Athletic Bilbao, maar mogelijk komen daar nóg twee ontmoetingen bij. De ploeg die recent de Spaanse Super Cup won ten koste van de ploeg van Ronald Koeman kroop net als de Catalanen door het oog van de naald door een late goal van Raúl García (1-1) en versloeg Real Betis Sevilla donderdagavond na strafschoppen: 1-4. Zodoende kunnen beide teams tegen elkaar worden gekoppeld bij de loting van de Copa del Rey vrijdag (morgen). 

Daar zal Koeman enigszins van balen, want in de laatste weken trof het Athletic Bilbao al driemaal. In de Primera Division werd er weliswaar tweemaal erg moeizaam gewonnen van de ploeg van Marcelino (foto), maar in de Spaanse Super Cup ging het pijnlijk fout na verlenging. Niet alleen gaven de Catalanen een hoofdprijs uit handen, ook pakte Lionel Messi rood na een slaande beweging. De kleine Argentijn werd het hele duel hard aangepakt, waarna hij zijn agressie botvierde op Asier Villalibre.

Een vierde en vijfde ontmoeting binnen korte tijd leek er lang overigens niet te komen voor Barça, want vijf minuten voor het einde schoot Juanmi een voorzet vanaf links knap tegen de touwen. Het leek de winnende goal, maar net als een dag eerder bij de wedstrijd van FC Barcelona zat het venijn in de staart, want Raúl García zorgde met het hoofd dat er alsnog verlengingen kwamen. Daarin had Real Betis Sevilla weliswaar de overhand, maar het kwam niet tot scoren.

En dat bleek de thuisploeg fataal te worden, want de strafschoppen werden ontzettend slecht genomen door Real Betis Sevilla: Sergio Canales (laag) en Juanmi (hoog) schoten door het midden en zagen keeper Unai Simón de pingel stoppen. Athletic Bilbao schoot de vier strafschoppen wél feilloos tegen de touwen, waardoor het zich alsnog plaatste voor de halve finale van de Copa del Rey. 

Naast Athletic Bilbao kan FC Barcelona ook Sevilla en Levante loten. In de laatste geval is de derby van Sevilla de andere halve finale. Real Real Madrid (CD Alcoyano) en Atlético Madrid (Corneillá) werden eerder al uitgeschakeld in de Spaanse beker, waardoor Koeman goede kansen heeft op de eindzege. Al wordt het een stuk lastiger als Athletic opnieuw de opponent wordt in de halve finale. Anders dan de vorige rondes in de beker wordt die wel weer over twee wedstrijden gespeeld. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021