Roberto Carlos: "Guus Hiddink beschouw ik als mijn vader"

4 februari 2021, 22:22

Roberto Carlos koestert nog altijd warme gevoelens over de samenwerking met Guus Hiddink. De Braziliaan won onder de oefenmeester met Real Madrid de wereldbeker door Vasco da Gama te verslaan. Dat moment staat hem nog altijd bij en ook met zijn oude coach is hij blij. "Guus Hiddink beschouw ik als mijn vader."

Dat vertelt Roberto Carlos tegenover het Algemeen Dagblad. "Ook dankzij Hiddink heb ik schitterende momenten beleefd in het voetbal", looft hij de ervaren Nederlander, die momenteel nog altijd werkzaam is bij de nationale bond van Curaçao. Volgens de Braziliaan is dat behoorlijk bijzonder. 

"Ik vind het zo interessant om te zien hoe iemand met zoveel ervaring nog altijd zo van het spelletje blijft houden. Leeftijd doet er niet toe als je er zó in staat. Guus Hiddink is een professional en ik beschouw hem als een echte vriend. Een groot kampioen ook. Als ik aan hem denk, dan denk ik aan de momenten dat hij de tijd nam om mij de basisprincipes van het voetbal duidelijk te maken. Veel trainen, weinig praten, netjes omgaan met ploeggenoten en plezier hebben in het pure voetbal", aldus de voormalig verdediger, die door Hiddink ook het Nederlands voetbal nog volgt.

Volgens hem is het een goede ontwikkeling dat jonge Braziliaanse talenten - zoals David Neres en Antony - voor de Eredivisie kiezen. "Met clubs als PSV, Ajax en Feyenoord hebben jullie nog altijd clubs die heel interessant zijn voor jonge Braziliaanse spelers. Ik vind ook dat jullie clubs daar beleid van moeten maken. Braziliaanse spelers zijn vaak goedkoop, jong en ze hebben al snel een behoorlijk niveau."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen