Soldado beledigde Koeman: "Je bent een idioot, clown"

Soldado beledigde Koeman: "Je bent een idioot, clown"

4 februari 2021 – Granada-aanvaller Robert Soldado heeft hard uitgehaald naar Ronald Koeman tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tegen FC Barcelona. De Nederlandse coach en zijn technische staf vierden de doelpunten van FC Barcelona redelijk uitbundig in de verlenging en dat schoot in het verkeerde keelgat bij de routinier. "Je bent een idioot en een clown", riep hij naar de Nederlandse coach.

Dat deed Soldado tijdens de verlenging waarin FC Barcelona uiteindelijk won van Granada. Dat deed het met 3-5 en de doelpunten werden redelijk uitbundig gevierd door de Nederlandse technische staf. De op dat moment al gewisselde ervaren spits, die de tweede goal van Granada voor zijn rekening had genomen, werd vastgelegd op camera's toen hij de Nederlandse oefenmeester uitfoeterde na een Barça-goal.

"Je bent een idioot, je bent een idioot", riep Soldado tot tweemaal toe naar de Nederlander. "Hij is een clown, het ontbreekt hem totaal aan nederigheid. Hij toont geen respect." Ook andere wisselsspelers en leden van de technische staf van Granada waren woedend op de manier waarop FC Barcelona de voorsprong vierde.

Lees ookKoeman is blij met bekerwinst, maar niet met Di María en PSG

Rode kaart Schreuder
Overigens werd Alfred Schreuder met een rode kaart van de bank gestuurd met FC Barcelona. De rechterhand van Koeman verliet de zone waarin de technische staf van FC Barcelona zich mag bevinden om aanwijzingen te geven. Hij zou daarbij bovendien provocerende handelingen hebben verricht ten aanzien van de bank van Granada, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Voor Koeman en Soldado is het niet het eerste incident: tijdens een recente competitiewedstrijd hadden beide heren het ook al aan de stok.

gerelateerd