Telgenkamp opnieuw gepasseerd in het doel van FC Emmen

4 februari 2021, 20:45   Bijgewerkt: 4 februari 2021, 20:51

FC Emmen-keeper Dennis Telgenkamp wordt komend weekend opnieuw gepasseerd. De laatste jaren kregen afwisselend Felix Wiedwald en Kjell Scherpen al de voorkeur boven de sluitpost en na de komst van Michael Verrips wordt hij voor de derde keer verwezen naar de bank in Drenthe. "Normaliter zeg ik niks over de opstelling, maar daar kun je wel vanuit gaan."

Dat zei trainer Dick Lukkien tegenover RTV Drenthe over de keeperspositie van FC Emmen. "Ik vind Dennis een goede kerel, maar we krijgen te makkelijk goals tegen. Dat is een probleem van het hele elftal, maar Dennis heeft er ook een rol. Dat onderkent hij overigens ook en hij gaat er op een goede manier mee om", aldus de oefenmeester, die in Verrips na twee trainingen een goede keeper ziet. "Hij pakt de handschoen goed op en hij is een absolute meerwaarde."

Lees ookTegen degradatie strijdend FC Emmen strikt doelman Verrips

Dat geldt ook voor spits Paul Gladon, verwacht de oefenmeeser. "Hij heeft weinig gespeeld, maar is een echte spits, een Nederlander, die weet hoe het is om onder stress te spelen. Hij kan leiding geven aan de ploeg en heeft een goede persoonlijkheid. Ik heb er een goed gevoel bij", aldus Lukkien, die komend weekend tegen AZ sterkhouder Glenn Bijl nog altijd moet missen.

Dat geldt ook voor Anco Jansen, die naar NAC Breda is vertrokken afgelopen week. "En dat gun ik hem van harte. Zijn perspectief om vanaf het begin te starten, was at minder. Ik zag hem als een pinchhitter, maar Anco is een liefhebber en wil voetballen", legde de oefenmeester die stap uit. "Anco is een uniek mens, die gaan we allemaal missen. Hij heeft veel voor FC Emmen betekend."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen