Probleem Leipzig: Liverpool mag Duitsland niet in

4 februari 2021, 19:17

RB Leipzig heeft een huisvestingsprobleem voor de komende maand: de club heeft van de Duitse overheid géén toestemming gekregen om Liverpool te ontvangen in de achtste finales van de Champions League. De wedstrijd op 16 februari moet derhalve buiten Duitsland gespeeld worden óf een reglementaire nederlaag wacht.

Dat heeft de woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bekend gemaakt in Bild. RB Leipzig vroeg toestemming om Liverpool als team vanuit het Verenigd Koninkrijk te ontvangen – iets wat vanwege de Britse mutant van het coronavirus momenteel normaliter verboden is in Duitsland. De club kreeg echter nul op rekest, waardoor het duel serieus op de tocht staat. Op 17 februari vervalt zoals het nu staat overigens die regel, maar dat is een dag na de wedstrijd. 

Als de wedstrijd niet gespeeld kan worden, dan volgt onverbiddelijk een 3-0 nederlaag voor RB Leipzig. De club zal ongetwijfeld proberen om het topaffiche buiten Duitsland te spelen. Andere opties zijn: het duel uitstellen of op Anfield spelen, maar als de maatregelen door de Duitse overheid worden verlengd, dan kan de selectie van RB Leipzig niet meer terug. Uitstellen is met het oog op het overvolle schema lastig en de tweeluiken moeten met het oog op de volgende rondes op 2 april volledig afgewerkt zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen