Giakoumakis: "Mijn doel is om elke wedstrijd te scoren"

4 februari 2021, 13:46

Niet geheel verrassend werd Giorgos Giakoumakis verkozen tot Speler van de Maand januari in de Eredivisie. De spits van VVV-Venlo maakte twee maal vier doelpunten en scoorde in totaal elf keer in de competitie. De Griek beseft dat hij bezig is aan een droomseizoen.

Voor het eerst sinds Marco van Basten in 1985 scoorde er iemand elf keer in een Eredivisie-maand. Van Basten kwam destijds zelfs tot twaalf goals. "De volgende dag werd ik ervan op de hoogte gesteld. Ik wist dus nog niet van het exacte record, anders zou ik mezelf in de laatste minuten nog omleggen om zoiets te bereiken", zegt Giakoumakis tegen ESPN. "Maar met elf doelpunten zit ik er erg dicht bij en daar ben ik trots op."

In de winter was wel interesse voor de spits, maar een overstap naar Zuid-Korea zag hij niet zitten. "Omdat geld niet alles is", legt Giakoumakis uit. "Ik wil op een hoog niveau spelen in Europa, ook om voor Griekenland te blijven spelen. Dat is erg belangrijk voor mij." De aanvaller debuteerde onder John van 't Schip in de nationale ploeg van Griekenland. "Het was een van mijn belangrijkste doelpunten in mijn leven. Ik zal het nooit vergeten. Het was weliswaar tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cyprus, maar voor mij heeft dat doelpunt veel waarde."

De teller staat inmiddels op 21 goals. Waar gaat dit eindigen voor de Eredivisie-sensatie? "Mijn doel is om elke wedstrijd te scoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen