Stevens steunt Schmidt: "Spijkers op laag water zoeken"

4 februari 2021, 12:59

Huub Stevens is van mening dat PSV-trainer Roger Schmidt de tijd moet krijgen om zijn bedoelingen zichtbaar te maken in Eindhoven. De Duitse oefenmeester wordt bij tijd en wijle onder de loep genomen en volgens Stevens is dit niet altijd even terecht.

"Soms lees of hoor ik dingen over hem, die ik wel erg vergezocht vind. Spijkers op laag water zoeken zelfs", aldus Stevens in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Zo was er bijvoorbeeld kritiek op het feit dat Schmidt Phillip Max kort voor tijd wisselde in de wedstrijd tegen Feyenoord. "Die jongen is nota bene ziek geweest en misschien heeft hij zelf wel aangegeven dat het niet meer ging of kon Schmidt zien dat hij zichzelf aan het forceren was. Hij en de staf kennen alle medische data, wij niet." Tegenover De Telegraaf gaf de Duitser aan dat het inderdaad om een wissel uit voorzorg ging. "Hij had wat problemen met de spieren. Natuurlijk was hij goed, maar als we verliezen wil ik daarbij ook niet een speler als Philipp verliezen."

Stevens vindt dat Schmidt de ruimte moet krijgen om iets op te bouwen in Eindhoven. De 67-jarige Limburger kent daarnaast de huidige technische staf van PSV goed. "Met de assistenten Jörn Wolf en Lars Kornetka (onlangs nog als duo hoofdtrainer bij FC Emmen-PSV) heb ik bij HSV en Schalke nog gewerkt. Ik heb hen en Roger Schmidt al uitgenodigd om een keertje een terrasje te pakken, als het straks allemaal weer kan."

Ondanks dat hij positief is over Schmidt, is hij wel kritisch op het spel van PSV in De Kuip. "Je mag in de omschakeling niet zo verrast worden. De middenvelders stonden bijvoorbeeld te diep en daardoor kun je het nooit alleen de verdediging aanrekenen. Dat zal Schmidt zelf ook wel zien. PSV was echt beperkt door het gemis van Mario Götze, Cody Gakpo én Noni Madueke, waardoor anderen op hun tenen moeten lopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen