Giakoumakis januari's beste, Geertruida grootste talent

4 februari 2021, 12:22

Het is geen verrassing, maar Giorgos Giakoumakis is verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. De Griekse spits van VVV-Venlo presteerde volgens de statistieken en volgens de fans de beste in de maand januari, zo heeft de Eredivisie laten weten.

Liefst elf doelpunten produceerde Giakoumakis in januari. Alleen Marco van Basten maakte ooit namens Ajax meer doelpunten in een maand tijd in de Eredivisie. Het is dan ook geen verrassing dat Giakoumakis vanwege zijn prestaties is verkozen tot Speler van de Maand. Twee keer scoorde Giakoumakis vier doelpunten in één wedstrijd in januari. De teller van de spits staat al op 21 doelpunten.

Ook de kijkers van ESPN waren overtuigd van de kwaliteiten van de Griekse spits: in de Man of the Match-verkiezing ontving Giakoumakis 72,9% van alle stemmen die uitgebracht zijn op de spelers van VVV-Venlo. De stemmen van fans tellen sinds deze maand mee in de verkiezing van Speler van de Maand. Het is de eerste keer dit seizoen dat de topscorer is verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie.

Geertruida grootste talent

Voor de tweede keer dit seizoen is Lutsharel Geertruida verkozen tot Speler van de Maand O-21 jaar. In september werd de speler van Feyenoord verkozen tot beste talent vanwege zijn prestaties in het hart van de defensie, ditmaal krijgt hij de erkenning voor zijn werk als rechtsachter.

Het volledige Elftal van de Maand januari: Joel Drommel (FC Twente), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Riechedly Bazoer (Vitesse), Boy Kemper (ADO Den Haag), Philipp Max (PSV), Sander van de Streek (FC Utrecht), Teun Koopmeiners (AZ), Zian Flemming (Fortuna Sittard), Antony (Ajax), Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo) en Dusan Tadic (Ajax).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen