Platje: "Had ook met kokosnoot aan strand kunnen blijven liggen"

4 februari 2021, 11:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paradijsvogel Melvin Platje heeft zijn luxueuze leven in Indonesië achter zich gelaten. De 29-jarige aanvaller leefde als een God in Frankrijk bij Bali United, maar heeft er toch voor gekozen om op huurbasis naar De Graafschap te gaan. Een zeer bewuste keuze.

De aanvaller voelde zich geweldig op Bali en werd in 2019 kampioen met de club. Hij was mede verantwoordelijk voor de eerste titel ooit van Bali United en mede daardoor werden er baby's naar3 hem vernoemd. "Geweldig toch? Dat maakt me trots en laat zien dat ik geweldig heb gepresteerd. Bij thuiswedstrijden zit ons stadion vol met 20.000 dolenthousiaste fans, bij uitduels zijn dat er soms wel 60.000 of 70.000. Ik heb drie jaar in de Eredivisie gevoetbald, maar dit is andere koek. De mensen zijn altijd positief", vertelt hij aan De Gelderlander.

Toch heeft hij dus gekozen voor De Graafschap. "De competitie in Indonesië ligt al bijna een jaar stil en begint waarschijnlijk weer in juni", zegt Platje. "Ik had ook met een kokosnoot aan het strand kunnen blijven liggen. Maar ik ben een liefhebber en wil voetballen. Ik zie dit als een investering in mijn toekomst. Er waren nog vier clubs uit de Eerste Divisie die me wilden hebben, er was interesse uit Maleisië en Australië. Maar het totale plaatje bij De Graafschap klopte het beste. Met de trainer heb ik eerder een goed jaar gehad bij Telstar. Hij is iemand die je recht in je gezicht de waarheid durft te zeggen, daar houd ik van."

Hij hoopt De Graafschap, dat derde staat, snel van dienst te kunnen zijn. "Ik ben snel genoeg weer wedstrijdfit, wees maar niet bang. Ik ga mijn stinkende best doen De Graafschap naar de Eredivisie te helpen. Dat verdient deze club. Of er straks in de Achterhoek ook veel baby's de naam Melvin krijgen? Die kans is groot, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen