'Spartak wil meer zekerheid; vertraging rond Promes-deal'

4 februari 2021, 11:01   Bijgewerkt: 4 februari 2021, 11:14

De verwachting was dat Quincy Promes snel zou overstappen naar Spartak Moskou, maar de buitenspeler is nog altijd onderdeel van de Ajax-selectie. Ajax haalde met Oussama Idrissi al wel een vervanger aan boord, maar van een vertrek van Promes naar Spartak is nog geen sprake. Volgens het Russische Sport-Express zijn er beren op de weg.

Dat heeft volgens het medium alles te maken met de zaak die in Nederland nog loopt tegen Promes. Iets meer dan een maand geleden werd de aanvaller gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident. Na twee dagen vast te hebben gezeten kwam Promes op vrije voeten omdat er geen gronden waren om hem in voorlopige hechtenis te houden. Wel is hij nog altijd verdachte in de zaak.

Dat laatste zit Spartak kennelijk toch niet helemaal lekker. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Spartak de aanvaller voor 500.000 euro zou gaan huren tot het einde van het seizoen, waarna er na dit seizoen een koopoptie is van negen miljoen euro. Het salaris van Promes bedraagt volgens het Russische dagblad 3,5 miljoen per jaar. Spartak wil nu kennelijk toch meer zekerheid over de zaak die nog loopt tegen Promes. De nummer drie van Rusland zit niet te wachten op slecht nieuws wat betreft de zaak rond de aanvaller. Het wil daardoor meer zekerheid van de Amsterdamse club in de vorm van voorwaarden in de verbintenis. Mocht Promes toch schuldig worden bevonden, dan wil Spartak niet met de gevolgen zitten.

Bij Spartak Moskou bewaart men zeer positieve herinneringen aan Promes, die tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. Hij werd daar onder meer verkozen tot Speler van het Jaar. Promes verkaste in 2018 naar Sevilla, dat hem later voor zestien miljoen euro verkocht aan Ajax. Bij Ajax is Promes dit seizoen veel minder dominant dan vorig seizoen en kwam hij door een vermeend steekincident in opspraak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen