Jansen blij met stap naar Eerste Divisie: "NAC een prachtige club"

4 februari 2021, 10:41

De Eredivisie verruilen voor de Eerste Divisie, Anco Jansen doet het met volle overtuiging. De aanvaller van FC Emmen kreeg in Drenthe steeds minder uitzicht op speeltijd en is blij met de contractontbinding bij Emmen, waardoor hij transfervrij is overgestapt naar NAC. Hij hoopt die ploeg verder te helpen.

Jansen speelde de afgelopen 3,5 jaar bij Emmen en tekent nu in Drenthe voor een halfjaar. "De laatste tijd ben ik bij FC Emmen minder aan spelen toegekomen. Nu zijn er weer een hoop aanvallende versterkingen bijgekomen. Al zal moeten blijken of het ook echt versterkingen zijn. Die nieuwe jongens gaan kansen krijgen, waardoor ik nog minder ga spelen. Daarom is het voor mij een goed moment om een volgende stap te maken. En toen is NAC op de radar gekomen. Dat vind ik een prachtige club. Het is een nieuwe kans in een nieuwe omgeving. Ik heb er heel veel zin in", vertelt hij aan De Telegraaf.

Hiermee is er een abrupt einde gekomen aan mooie jaren in Drenthe, beseft de aanvaller. "De promotie naar de Eredivisie was een hoogtepunt. De eerste drie jaar zijn sowieso heel mooi geweest. Alleen dit seizoen is het minder. Sportief loopt het niet en ik ben weinig aan bod gekomen. Maar ik ben FC Emmen dankbaar voor de kansen die ze me hebben geboden en blij met de mooie tijd die ik er heb gehad."

Promoveren naar de Eredivisie is nu ook zijn doel met NAC. "Het liefst via de ranglijst en anders via de play-offs. Het gat naar de bovenste twee is wel groot, maar niets is onmogelijk. Er staan nog zestien wedstrijden op het programma. Ik vind dat NAC een goede ploeg heeft. Het wordt voor mij niet makkelijk om te gaan spelen. Ik zal mezelf moeten bewijzen, want er lopen hier echt goede voetballers rond, maar dat is een mooie uitdaging."

Lees ookFC Emmen dankt Jansen: "Vertrek door de voordeur"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen