Verhuurde en geblesseerde Eiting over Ajax: "Laat alles open"

6 februari 2021, 23:59

Het was een opmerkelijke stap die Carel Eiting afgelopen zomer maakte. Hij verliet Ajax en ging op huurbasis aan de slag bij Championship-club Huddersfield Town. Die keuze maakte hij weloverwogen omdat hij geloofde in het verhaal van die club. Of zijn toekomst in Engeland ligt of bij Ajax, weet de controlerende middenvelder nog niet.

De 22-jarige middenvelder heeft nog een contract tot 2022 bij Ajax. "Ik heb na dit seizoen nog één jaar een contract, dus eigenlijk is het vrij simpel. Of je wordt verkocht of je verlengt... Ik moet nog om tafel met Ajax. Ik laat alles open", zegt hij tegen de NOS. Momenteel verblijft Eiting in Nederland om te herstellen van zijn knieblessure. Hij hoopt dit seizoen nog in actie te komen voor Huddersfield, die club waar hij afgelopen zomer naartoe ging.

"Ik heb vijf gesprekken gehad bij Huddersfield Town. Met verschillende personen. Ik heb gezien hoe ze trainden. Ze hebben mij allemaal dingen uitgelegd en verteld. En het Championship heeft 46 competitiewedstrijden", legt Eiting uit. "Ik wilde veel wedstrijden spelen. In Engeland wordt heel veel gevraagd van het box-to-box-spel. Dat dynamische aspect wilde ik graag toevoegen aan mijn spel."

Eiting moet nog sneller handelen, merkt hij. "Alles gebeurt hier op hoge intensiteit. Elke oefening op de training, zoals een pass- en trapvorm, wordt gecombineerd met een sprint. Het is een heel andere spelopvatting dan bij Ajax. Heel pittig. In het begin was ik echt gesloopt na een wedstrijd. Als je alleen maar denkt: hoe Ajax het doet, is het beste, dan wordt het lastig. Ik moest uit mijn comfortzone. Ik ben sterker geworden, maar ik moet het natuurlijk van mijn voetballende kwaliteiten hebben. Ik zie dat het beter gaat, met het fysieke. Ik maak veel stappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen