FC Emmen dankt Jansen: "Vertrek door de voordeur"

4 februari 2021, 08:25

Na het verstrijken van de transferdeadline heeft FC Emmen nog afscheid genomen van Anco Jansen, die transfervrij naar NAC Breda is vertrokken. Bij die club uit Drenthe was de kans op speeltijd geslonken voor de aanvaller en dus wilde Emmen graag meewerken aan een vertrek.

Voorzitter Ronald Lubbers heeft met Emmen geen transfersom meer gekregen voor Jansen, omdat hij transfervrij is overgestapt. "Anco heeft heel veel voor ons betekend. De kans was groot dat hij de komende periode weinig voor ons zou gaan spelen, dus toen hij aangaf op de interesse van NAC in te willen gaan, hebben we daar mee ingestemd. Hij verdient een vertrek door de voordeur", vertelt Lubbers aan Voetbal International.

Volgens Lubbers was Jansen al kort voor het eindigen van de transferwindow een vrij man. "Anco is zondagavond met een verzoek tot contractontbinding bij ons gekomen en toen hebben we daar een akkoord over bereikt", zegt de voorzitter. Emmen was ondanks dat toch in onderhandeling met NAC. Dat ging naar verluidt over Sydney van Hooijdonk. "Wij waren benieuwd of er bij een transfer van Anco bij hen eventueel een speler beschikbaar zou komen die voor ons interessant kon zijn. Voor NAC had dat een mogelijkheid kunnen opleveren om ondanks de transfer van Anco de loonlijst redelijk gelijk te houden. De speler die voor ons interessant was, bleek echter niet beschikbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen