Koeman is blij met bekerwinst, maar niet met Di María en PSG

Koeman is blij met bekerwinst, maar niet met Di María en PSG

4 februari 2021 – Na de zinderende bekerwedstrijd tussen Granada en FC Barcelona (3-5) ging het uiteraard over de knappe comeback van Barcelona, maar ook over andere zaken. Ronald Koeman sprak zich namelijk uit over de teksten die Ángel Di María eerder op de woensdag had gesproken. Hij was niet blij met de woorden die de Argentijn van Paris Saint-Germain uitsprak.

De landgenoot van Lionel Messi zei woensdag dat de 'kans groot is' dat hij en Messi gaan samenspelen bij Paris Saint-Germain. "Dat is respectloos", counterde Koeman bij Marca. "Het is niet goed om zoiets te zeggen, en de aanstaande Champions League-duels worden er alleen maar pikanter van. Het is niet goed om te zeggen. Ik zie het als respectloos richting Barcelona. Ik merk dat Paris Saint-Germain veel praat over Messi. Hij speelt bij ons, en wij spelen straks tegen PSG in de Champions League."

Toen het ging over de comeback van Barcelona bij Granada, kon Koeman wel een glimlach op zijn gezicht toveren. Hij was trots op de wijze waarop een 2-0 achterstand werd omgeturnd in een 3-5 overwinning. "Ik ben erg blij met het karakter dat we hebben laten zien. Het geeft aan waar we mee bezig zijn. We zitten op het juiste pad. Het was waanzinnig, voetbal is waanzinnig. Ik vind dat we het goed hebben gedaan. Al voor de 2-1 hadden we kansen, maar de verlenging was uiteindelijk geweldig. Het heeft het karakter in de ploeg goed weergegeven."

Koeman wilde niet ingaan op individuen en loofde zijn hele ploeg na de zege. "Wat me nu bijblijft van deze wedstrijd, is het karakter van het team. We bleven het maar proberen. Het leek erop dat we gingen verliezen." Barcelona staat na de winst in de halve finale van de beker. De club maakt een goede kans op eremetaal, aangezien Atlético Madrid en Real Madrid al uitgeschakeld zijn.

gerelateerd