Scorende De Jong geniet: "We zijn enorm gegroeid"

Scorende De Jong geniet: "We zijn enorm gegroeid"

4 februari 2021 – En weer was Frenkie de Jong belangrijk voor FC Barcelona. De Nederlander scoorde in de kwartfinale tegen Granada de cruciale 3-4 in de verlenging, waardoor het team is doorgestoten naar de halve eindstrijd. De Jong is trots op de knappe prestatie van zijn ploeg.

Het zag er tegen Granada namelijk enige tijd slecht uit. Barcelona stond met 2-0 achter en kwam pas in de slotfase tot 2-2, waardoor een verlenging werd afgedwongen. "Toen we de 2-1 maakten, raakten zijn nerveus. Daar maakten we gebruik van", zegt De Jong tegen El Mundo Deportivo. Dat Barcelona vanuit geslagen positie toch won, zegt veel volgens de middenvelder. Barcelona won de laatste vijf duels in de competitie allemaal en is dus ook in de beker op dreef. "We zijn enorm gegroeid in de afgelopen weken. We doen het samen en laten zien dat we een team zijn. Dat is het belangrijkste."

De Jong tekende in de verlenging voor de 3-4 en was dus weer doeltreffend in een wedstrijd die Barcelona vervolgens nog met 3-5 won. De 23-jarige middenvelder heeft in anderhalve maand vier keer gescoord voor de Spaanse club.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021