Crisis Liverpool nog niet voorbij, droomdebuut Lingard

3 februari 2021, 23:05

Liverpool heeft opnieuw een forse dreun geïncasseerd woensdagavond. Na twee zeges leek de ploeg van Jürgen Klopp de mindere periode in Engeland achter zich gelaten te hebben, maar op eigen veld gingen The Reds onverwacht onderuit tegen laagvlieger Brighton & Hove Albion (0-1). Het is vierde puntverlies in de laatste zes wedstrijden.

Na een remise tegen United en nederlagen tegen Burnley en datzelfde United zat Klopp met zijn eerder nog onoverwinnelijke elftal in een serieuze crisis, maar na twee zeges tegen Tottenham Hotspur en West Ham United (beide 1-3) leek de rust terug te keren op Anfield, waar tegen Burnley voor het eerst in ruim een jaar weer eens werd verloren en waardoor een prachtige reeks verloren ging.

Het stadion blijkt geen onneembare horde meer en de crisis is nog niet voorbij voor Klopp, die ondanks het aantrekken van Ozan Kabak, die nog wel ontbrak, achterin de zaken nog niet op orde heeft. Tegen Brighton voorin overigens ook niet: na zeventig minuten had de ploeg nog geen enkel schot op doel geproduceerd en dat lukte de bezoekers wél. Steven Alzate had de bal achter Caoimhin Kelleher – hij stond in het doel vanwege een griep bij Alisson – gewerkt.

Georginio Wijnaldum werd in de slotfase nog naar de kant gehaald en Klopp bracht onder anderen Alex Oxlade-Chamberlain en Divock Origi, maar ook met de extra aanvalskracht kon Liverpool een nieuwe tik niet afwenden. In aanloop naar de absolute kraker tegen Manchester City komend weekend heeft Klopp opnieuw huiswerk gekregen: in de huidige vorm kan alleen een zege op The Citizens - die in bloedvorm verkeren - de Engelse titelstrijd nog een beetje spannend maken. 

Aston Villa – West Ham United 1-3

Jesse Lingard heeft zijn vistekaartje meteen afgegeven bij zijn debuut namens West Ham United. Wat bij Manchester United vaak zo moeizaam ging, lukte op bezoek bij Aston Villa, bij wie Anwar El Ghazi een basisplaats had, uitstekend: scoren. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de zevende zege in de laatste acht wedstrijden van The Hammers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen