Chong luistert debuut bij Club Brugge op met fraaie goal

Chong luistert debuut bij Club Brugge op met fraaie goal

3 februari 2021 – Tahith Chong (op archiefbeeld) heeft zijn debuut bij Club Brugge woensdagavond opgeluisterd met een treffer. De Nederlander kreeg direct na zijn komst van Werder Bremen een basisplaats in de Belgische beker tegen de amteurs van Olsa Brakel. Zij maakten het de ongenaakbare koploper van België een helft moeilijk, maar capituleerden in de tweede helft – mede door een goal van Chong (6-1). 

Dat de Nederlander in de basis stond, was vooral omdat trainer Philippe Clement het duel gebruikte om volop te rouleren. Smaakmakers Bas Dost en Noa Lang zaten bijvoorbeeld op de bank, captain Ruud Vormer hoefde zich helemaal niet te melden. Chong toonde aan ook uit te kunnen groeien tot smaakmaker bij Club Brugge: al vroeg in het duel gaf hij voor op Hans Vanaken, die in twee instanties binnenwerkte. Daardoor werd het geen assist voor Chong, maar een fijne start was het zeker wel.

Hoewel Brakel niet veel later verrassend gelijkmaakte en die gelijke stand een kwartiertje vasthield, zat een stunt er niet in. Lang en Dost waren niet eens nodig, want vijf minuten na de pauze maakten de bezoekers een eigen goal, wat na de eerdere 2-1 van Youssouph Badji de beslissing in de wedstrijd betekende. Via een fraai stiftje kwam Chong met de 5-1 nog op het scorebord, terwijl Badji zijn hattrick volmaakte.

Lees ookChong weg bij Werder en verkast naar Club Brugge

Al met al een probleemloze avond voor Club Brugge, bij wie Stefano Denswil – die eveneens deze winter werd binnengehaald – ook in de basis stond. Hij maakte het duel vol, terwijl Chong vlak na zijn treffer werd gewisseld en ook de recent aangetrokken Nabil Dirar zijn debuut maakte namens Blauw-Zwart.


gerelateerd