RB Leipzig maakt géén fout, Weghorst doet Schalke pijn

3 februari 2021, 20:27

RB Leipzig heeft zich woensdagavond ten koste van VfL Bochum zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde van de DFB-Pokal. Nadat Bayer Leverkusen dinsdag werd verrast door laagvlieger Rot Weiss Essen (2-1), Borussia Dortmund een verlenging nodig had voor de volgende ronde en Bayern München eerder al door Holstein Kiel uit de beker werd geknikkerd, ging het voor Die Roten Bullen vlekkeloos.

Wat de andere topclubs betreft was RB Leipzig een gewaarschuwd mens, zelf presteert het de laatste jaren dan wel weer aardig in de Duitse beker, maar telkens gaat het in de latere rondes mis – bijvoorbeeld twee keer tegen Bayern München. Aangezien Der Rekordmeister en inmiddels ook het Bayer van Peter Bosz uit de beter ligt, lijkt dit voor RB Leipzig de ideale kans om de eerste prijs uit de clubhistorie te pakken.

Zelfs nadat RB Leipzig met 2-0 voorstond halverwege door goals van Amadou Haidara (kopbal) en Marcel Sabitzer (penalty) zal het gezien de wedstrijd van Borussia Dortmund nog niet helemaal gerust zijn geweest. Een dubbelklapper van Yussuf Poulsen, die zijn goals tien minuten na elkaar maakte, maakte aan alle spanning wel definitief een einde en houdt Leipzig nog altijd in de race om de eerste hoofdprijs ooit.

VfL Wolfsburg – Schalke 04 1-0

Zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, maar mét Wout Weghorst op het veld hebben VfL Wolfsburg en Schalke 04 hun Bundeliga-seizoen doorgezet in de DFB-Pokal. Waar die Wölfe een geweldig jaar kennen en momenteel op de derde plaats staan, hebben Die Königsblauen het bijzonder moeilijk. Dat de thuisploeg zich uiteindelijk plaatste voor de volgende ronde van de Duitse beker, was dan ook allerminst verrassend.

Dat het verschil slechts één was, door de strafschop van Wout Weghorst die in twee instanties pas scoorde vlak voor rust, dan weer wel. Daar zal Schalke voor het duel met RB Leipzig komend weekend wellicht enig vertrouwen uit putten. Huntelaar hoopt dan wél weer van de partij te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen