Ziyech houdt vertrouwen dat hij zijn niveau van bij Ajax gaat halen

3 februari 2021, 16:53

Hakim Ziyech voelt zich ondanks zijn blessureleed op zijn gemak bij Chelsea. De van Ajax overgekomen middenvelder kampte de laatste maanden veel met blessures, maar is desondanks op zijn plek in Londen. "Ja natuurlijk. Ik ben hier nu zes of zeven maanden en ik ben me steeds beter gaan aanpassen." Ook denkt hij nog te kunnen excelleren in Londen de komende jaren. 

Dat vertelt de Marokkaan op het de website van Chelsea. "Natuurlijk zijn de afgelopen zes maanden niet precies verlopen zoals ik had gewild. Ik had pech met de blessure die ik opliep toen ik binnenkwam, maar er is nog steeds tijd om mijn hoge verwachtingen in te lossen. Ik geloof in mezelf en denk dat ik hetzelfde niveau kan halen als ik bij Ajax deed", zei Ziyech, die zich eveneens erg thuisvoelt bij Chelsea.

"In het begin is alles nieuw en leuk, maar ik vind het ook heel fijn om in de buurt van mijn familie, vrienden en mijn moeder te zijn. Dat is nu niet mogelijk en dat was in het begin een beetje moeilijk, maar je begint eraan te wennen", zei Ziyech, die net als bij Ajax vaak op de vleugel staat bij The Blues, terwijl hij vroeger altijd als nummer tien speelde.

"Maar vier of vijf jaar geleden ben ik naar de zijkant gegaan, omdat de coach zei dat ik daar meer vrijheid zou hebben om te doen wat ik wil met de bal. Je hebt meer creativiteit aan de zijkant in een vrije rol en makkelijker de ruimte vindt", aldus Ziyech.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen