De Jong twijfelde toen Barça zich in 2019 voor hem meldde

De Jong twijfelde toen Barça zich in 2019 voor hem meldde

3 februari 2021 – Frenkie de Jong hapte niet meteen toe toen zijn droomclub FC Barcelona zich in 2019 voor hem meldde. Pas na een gesprek met toenmalig voorzitter Josep María Bartomeu en algemeen directeur Oscar Grau raakte de inmddels 23-jarige middenvelder ervan overtuigd dat hij zijn loopbaan wilde voortzetten in Camp Nou. In een interview met Esport3 legt De Jong uit waarom uit aanvankelijk aarzelde over de transfer.

"Ik aarzelde omdat ik in eerste instantie het gevoel had dat FC Barcelona mij niet wilde halen als sleutelspeler. Uiteindelijk kwam Bartomeu naar Amsterdam en hij overtuigde mij", vertelt De Jong, die voor 86 miljoen euro de overstap naar de Catalaanse grootmacht maakte. Bij Koeman, nu zijn trainer bij Barça, won hij informatie in over de club. "Hij had alleen maar positieve dingen te melden", zegt hij. 

De voorbije weken maakt De Jong een sterke ontwikkeling door. In zijn nieuwe rol is hij steeds vaker bij doelpunten betrokken. Zo scoorde hij sinds de jaarwisseling al vier keer. "Ik weet niet of je kunt zeggen dat dit mijn beste periode is sinds ik hier speel, maar het klopt dat ik meer doelpunten maak. En als mensen je zien scoren, lijkt alles beter te gaan. Ik voel me op mijn gemak, maar er is nog ruimte voor verbetering."

De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij FC Barcelona en zal Camp Nou voorlopig niet verlaten. De toekomst van zijn teamgenoot Lionel Messi is daarentegen ongewis. De Argentijn beschikt over een aflopende verbintenis. "Ik wil graag dat hij blijft, maar het is een kwestie waar ik niets over kan zeggen. Hij moet beslissen wat hij met zijn toekomst wil doen. Zijn aanwezigheid was een van de factoren die mij deed besluiten om naar Barça te komen."

Lees ookDe Jong hoopt op Messi: "Een reden dat ik voor Barça koos"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021