Bosz woest na bekerblamage: "Dit mag ons niet overkomen"

Bosz woest na bekerblamage: "Dit mag ons niet overkomen"

3 februari 2021 – Peter Bosz stak zijn teleurstelling na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Rot-Weiss Essen niet onder stoelen of banken. De ploeg van de Nederlandse trainer ging dinsdagavond met 2-1 onderuit en vond zodoende zijn Waterloo in de DFB-Pokal. Het mislopen van een ticket voor de kwartfinale van het bekertoernooi noemt Bosz een blamage.

Met Rot-Weiss Essen, een club die uitkomt op het derde niveau van Duitsland, had Leverkusen gunstig geloot in de achtste finale van het Duitse bekertoernooi. Bovendien traden Die Werkself dinsdag met een sterk team aan in Essen. Leverkusen creëerde in de reguliere speeltijd voldoende kansen en raakte zelfs vier keer het aluminium, maar sloeg pas in de verlenging voor het eerst toe.

Na 105 minuten maakte Leon Bailey de 1-0. Daarmee leek de buiten binnen, maar door goals van Oguzhan Kefkir en Simon Engelmann werd Leverkusen toch uitgeschakeld. "Ik ben boos en teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen", reageerde Bosz na afloop van de bekerblamage. "Onze eerste helft was niet goed, de tweede helft was een stuk beter. We kregen veel kansen en dat is ons probleem op dit moment: we maken ze niet."

In de verlenging leek het goed te komen voor de ploeg van Bosz, maar na de goal van Bailey ging het alsnog helemaaal mis. "Als je in de extra tijd met 1-0 leidt, kun je het met onze ervaring niet meer weggeven. Essen heeft natuurlijk geweldig werk geleverd, maar dit mag ons nooit overkomen", aldus de coach.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021