'Kuijt wil als hoofdtrainer aan de slag bij een ambitieuze club'

3 februari 2021, 07:40

Dirk Kuijt maakte dinsdag bekend Feyenoord te verlaten om elders de volgende stap in zijn trainersloopbaan te zetten. In de woensdageditie van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad wordt het vertrek van de veertigjarige oefenmeester uitgebreid geanalyseerd. Volgens het AD is de kans klein dat Kuijt in de toekomst terugkeert in De Kuip.

In een persbericht maakten Kuijt en Feyenoord dinsdag bekend per direct uit elkaar te zullen gaan. Technisch directeur Frank Arnesen wilde de oud-aanvaller graag in een functie voor de club behouden, maar Kuijt had andere plannen. Volgens De Telegraaf wil de trainer volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij een ambitieuze club. Niet langer wilde Kuijt wachten tot de vacature van hoofdcoach in Rotterdam zou vrijkomen.

Na de behaalde landstitel in 2017 kreeg Kuijt de toezegging van toenmalig algemeen directeur Martin van Geel dat hij op een gegeven moment hoofdtrainer van Feyenoord zou worden. Sindsdien is er veel gebeurd. Terwijl Kuijt in de jeugdacademie werd klaargestoomd voor het grote werk, bleef Dick Advocaat langer en zorgde corona voor vertraging bij Kuijt voor het behalen van zijn trainersdiploma.

Kuijt wees bovendien een aanbod van de clubleiding van Feyenoord af om het nieuwe elftal voor spelers onder de 21 jaar te gaan trainen. 'Kuyt verdween meer en meer naar de achtergrond. Toen er een 'werkgroep topvoetbal' werd gevormd die de koers van de club voor de komende jaren moest uitzetten, schoof hij niet aan. Ook bij het trainen van de toptalenten van 16 tot 19 jaar was Kuyt, zoals wél was aangekondigd, niet meer betrokken', schrijft het AD.

De Telegraaf verwacht dat de wegen van Kuijt en Feyenoord ooit nog zullen kruisen. Het AD heeft daar zijn twijfels bij. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel", zei Kuijt daar dinsdag zelf over.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen