Man United houdt niets heel van negenkoppig Southampton (9-0)

2 februari 2021, 23:10

Manchester United heeft dinsdagavond korte metten gemaakt met Southampton. Een rode kaart die Alexandre Jankewitz al na twee minuten ontving, maakte dat The Saints de rest van de wedstrijd slechts als speelbal van de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer diende. Na negentig minuten stond het liefst 9-0.

Het was een onnodig harde ingreep van Jankewitz die de drama-avond van Southampton inluidde. Hij kwam veel te hard in op Scott McTominay en kreeg terecht rood. Na achttien minuten was het Aaron Wan-Bissaka die met zijn eerste Manchester United-goal ooit de score opende. Daarna ging het hard: doelpunten van Marcus Rashford, Edinson Cavani en een eigen goal van Jan Bednarek bepaalden de ruststand op liefst 4-0.

Met Donny van de Beek als vervanger van Luke Shaw verscheen Manchester United niet minder gretig aan de aftrap van de tweede helft. De vijfde treffer liet even op zich wachten en Southampton leek zelfs iets terug te doen. Che Adams zag zijn treffer echter afgekeurd worden. Het was tekenend voor de avond waarop werkelijk niets lukte voor Southampton. Anthony Martial en McTominay sloegen in korte tijd vervolgens wel toe namens Manchester United: na 71 minuten stond het 6-0.

Voor zover dat nog kon werden de problemen nog erger voor The Saints toen Bednarek een strafschop weggaf. Hij liep wat ongelukkig tegen zijn tegenstander aan, maar ontnam daarmee wel een scoringskans. Het kwam hem bovendien op de tweede rode kaart van de wedstrijd te staan. De strafschop werd benut door Bruno Fernandes, en ook Martial en Daniel James pikten in blessuretijd nog een doelpunt mee. Met 9-0 werd het een historische en voor Southampton vooral zeer pijnlijke avond.