Ocampos zorgt voor succesvol debuut Papu Gomez bij Sevilla

2 februari 2021, 23:02

Sevilla heeft zich dinsdagavond met pijn en moeite geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. De ploeg met Luuk de Jong in de basis rekende af met UD Almería (0-1), maar deed dat wel toen de Nederlander al niet meer op het veld stond. Karim Rekik en Nemanja stonden eveneens aan de aftrap tegen de nummer drie van het tweede niveau in Spanje.

Anders dan in de achtste finales tegen Valencia (3-0 winst) was er ditmaal geen hoofdrol voor De Jong, die wel wederom in de spits was geposteerd boven concurrent Youssef En-Nesyri - die in La Liga de voorkeur geniet. Een week geleden beloonde de Nederlander dat vertrouwen met twee doelpunten binnen het half uur, maar ditmaal bleef de teller voor hem – en heel Sevilla – op de nul staan.

Voor trainer Julen Lopetegui het teken om te wisselen hij bracht En-Nesyri samen met Suso in de ploeg na een uur voetballen. Suso kwam voor Papu Goméz, die na zijn overgang vanaf Atalanta Bergamo zijn debuut maakte. Diens vervanger zorgde ervoor dat Sevilla de grootste concurrent blijft van FC Barcelona in de Copa del Rey: hij verzorgde de assist waaruit Lucas Ocampos het enige doelpunt van de avond kon maken.

Aangezien Real Madrid en Atlético Madrid al uit het bekertoernooi liggen, is FC Barcelona op voorhand de favoriet voor de titel. De Catalanen spelen tegen Granada, Levante, Villarreal, Real Betis en Athletic Bilbao zijn de andere overgebleven ploegen. De Jong's Sevilla is vooralsnog echter de eerste en enige ploeg die zeker is van een ticket bij de laatste vier. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen