Bosz slachtoffer van nieuwe stunt in DFB Pokal

2 februari 2021, 21:16   Bijgewerkt: 3 februari 2021, 00:19

De DFB Pokal is na vanavond opnieuw een stunt rijker. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz verslikte zich in Rot-Weiss Essen, dat uitkomt in de Regionalliga West op het vierde niveau van Duitsland. Diep in verlenging kreeg Leverkusen de beslissende 2-1 tegen.

Gedurende de officiële speeltijd had Bayer Leverkusen negentig minuten lang de overhand. Het had 65% balbezit en kwam tot 28 doelpogingen, waarvan tien op doel. Geen enkele van deze kansen werd echter benut. Met een 0-0 stand moest er dus verlengd worden - al een schande op zich tegen een vierdedivisionist.

Halverwege de verlenging was het Leon Bailey die Leverkusen toch aan de openingstreffer kon helpen. Het had genoeg moeten zijn, maar Rot-Weiss Essen zette aan en maakte het Die Werkself nog moeilijk. Te moeilijk, zo bleek. Drie minuten na de goal van Bailey maakte Oguzhan Kefkir de gelijkmaker, waarna Simon Engelmann drie minuten voor tijd zijn ploeg zelfs op voorsprong schoot. Bayer Leverkusen kwam deze tegenslag niet meer te boven en was zo de volgende Duitse ploeg die zich blameerde in de DFB Pokal.

Eerder overkwam Bayern München hetzelfde. Der Rekordmeister verloor een maand geleden na strafschoppen van Holstein Kiel, spelend in de 2. Bundesliga. Datzelfde Kiel kwam vanavond tegelijk met Leverkusen ook in actie. Het versloeg SV Darmstadt na verlenging met 2-1 en verzekerde zich zo van een plek in de kwartfinale.